Αρχική Επικοινωνία 
   
 
Εκπαίδευση
 Εκπαίδευση Προσωπικού
 Ανθρώπινο Δυναμικό
 
 
Άρθρα
 O Καλός Επιχειρηματίας
 
 
Σεμινάρια
 
 
Ενημερώσεις
 
 
Χρήσιμες Συνδέσεις
 Χρήσιμες Συνδέσεις
 
 
 
     
 

Ο Βασικός Μοχλός Ανάπτυξης της Επιχείρησης: Το Ανθρώπινο Δυναμικό!

Οι στόχοι ενός manager δεν μπορούν να επιτευχθούν εάν το προσωπικό δεν είναι κινητοποιημένο, ενημερωμένο και ηθικά δεσμευμένο.

Μια επιχείρηση πάει μπροστά μόνο όταν υπάρχουν κοινοί στόχοι για εξέλιξη και όταν οι ρόλοι και οι υποχρεώσεις, καθώς και οι ανταμοιβές έχουν ξεκαθαριστεί σε όλους.

Ανθρώπινο Δυναμικό

Η πρώτη αποστολή του manager, στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, είναι η πρόσληψη ικανών συνεργατών για τη λειτουργία και την ανάπτυξη της επιχείρησής του.

Το μυστικό εδώ είναι να μπορείς να ανακαλύψεις τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες του υποψηφίου, καθώς και τα δυνατά και αδύνατά του σημεία και να του δώσεις αρμοδιότητες που ταιριάζουν στην προσωπικότητά και στις ικανότητές του.

Human Resources

Το να είσαι ψυχολόγος είναι πολύ σημαντικό, αλλά μπορείς παράλληλα να εφαρμόσεις μια πολύ απλή τακτική.

Αυτή των ερωτήσεων για να μάθεις όλα τα παραπάνω.

Φυσικά, η ειλικρίνεια από μέρους του υποψηφίου δεν είναι πάντα δεδομένη, γι’ αυτό χρειάζεται και μια δοκιμαστική περίοδος, που θα αποκαλύψει αρκετά χαρακτηριστικά του.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι για μια επιτυχημένη ομάδα χρειάζεται διαφορετικότητα χαρακτήρων και ικανοτήτων, για αυτό μην προσπαθήσετε να βρείτε κάποιον που να σας μοιάζει απόλυτα.

Παράδειγμα: εάν είσαστε πολύ καλός σε θέματα επιστημονικά και θέματα παραγωγής, αλλά λίγο κλειστός χαρακτήρας σε θέματα πρότασης προϊόντων προς τον πελάτη, προσανατολισθείτε στο να προσλάβετε ένα πιο επικοινωνιακό άτομο, που έχει έμφυτη την ικανότητα να προτείνει και να πείθει.

Κάτι επιπλέον που πρέπει να αποφεύγεται κατά την επιλογή ατόμων είναι ότι δεν θα πρέπει να εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα, αλλά να αποσκοπεί μόνο στο συμφέρον της επιχείρησης.

Τι να τον κάνετε έναν έμπιστο συγγενή ή την κόρη του «κολλητού» σας, όταν δεν έχει διάθεση και ικανότητες να δουλέψει στην επιχείρηση.

     
10  
     
 

 

 
 
 
 
 
 
username
 
password
 
Υπενθύμιση κωδικού
 
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημερωτικά e-mails με νέα και εξελίξεις.
 
όνομα
 
e-mail
 

Change Image
 
Πληκτρολογήστε τον ως άνωθεν κωδικό όπως ακριβώς τον βλέπετε στο παρακάτω πεδίο.